Om oss

Jag kan säga direkt att ”oss” betyder ”jag”. I alla fall än så länge, förhoppningsvis så kommer ”oss” betyda ”oss” i framtiden.

Jag är ett helt vanligt, hårt arbetande butiksbiträde på 31 år. Jag har en helt vanlig inkomst, en helt vanlig ful bil som ska servas varje år. Jag bor i ett helt vanligt hus med alla problem det innebär. Jag har vanliga medelmåttiga betyg ifrån gymnasiet där jag läste helt fel program. Jag har gått tre olika program på universitet och inte blivit färdig med något av dem. Jag viktpendlar och har lidit av stress sedan första dagen jag började skolan.

Något år in på min ekonomiska utbildning fick jag ett erbjudande om att jobba extra som säljare i en butik. Jobba extra blev väldigt snabbt heltid. Det var roligare att tjäna pengar och vara duktig på det man gör än att plugga. Jag gjorde som många andra, såg snabbt till att mina utgifter matchade mina inkomster.

Det jag har lärt mig senaste åren är att det inte spelar någon roll hur hårt man jobbar, hur fina bonusar man får eller hur mycket pengar man tjänar när man bränner allt ihop så fort pengarna kommer in. Tack vare detta har jag utvecklat ett stort intresse för ekonomisk frihet, passiva inkomster och investeringar. Jag vill gå i pension långt innan jag fyller 65 år och jag vill aldrig mer sitta i en situation där jag måste arbeta med något jag inte tycker om. Jag vill aldrig mer sitta i en situation där jag inte har råd att reparera bilen när den går sönder. Jag vill aldrig ha slut på pengar 2 veckor före lön. Jag vet att jag inte är ensam om de här problemen och bliavmed.com ska vara webbplatsen där jag delar med mig av tips och inspiration från min egen resa.