Avanza

Hela anledningen till att vi ska spara och investera pengar är att få avkastning och sätta pengarna i arbete. Det är bättre att dina pengar arbetar för dig än att du arbetar för dina pengar! Det finns många arbetsuppgifter (tillgångsformer) för dina pengar men du behöver hjälpa dem hitta ett bra jobb. Avanza är en grym arbetsplats för dina pengar så börja med att Starta ett konto på Avanza och hjälp dina pengar igång.

Graf på hur stockholmsbörsen utvecklats sista 20 åren

På Avanza köper man och säljer värdepapper. Man kan köpa Aktier, Fonder, Råvaror, Valutor och flera andra produkter. Nu kanske många av er tänker att ”det där kan man köpa på min vanliga bank också”. Och Det stämmer, skillnaden är ofta utbudet och priserna. Om du fått ekonomisk rådgivning eller kanske till och med har ett sparade på din vanliga bank så är risken stor att banken ”sålt på dig” deras egna fonder som dom tjänar mest pengar på. Ofta har de låst in sparandet så att du måste vara flytande i 7 olika språk och professor i förhandlingsteknik för att få loss dina pengar eller byta sparform. På Avanza är utbudet mycket större och öppnare, du kan köpa produkter som andra banker erbjuder som till exempel Länsförsäkringars globalfond eller Swedbanks ny teknikfond.

Förutom det fina utbudet är även priserna på Avanza riktigt bra. Det kostar normalt sett pengar att köpa och sälja aktier, en avgift som kallas courtage. På Avanza är det gratis enda tills du sparat ihop dina första 50 000kr.

Starta ett konto på Avanza här, det är gratis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *